SKÖTSELRÅD PÄLS


Om din päls blir blöt av regn eller snö, skaka av den noga och
låt den lufttorka. Häng den aldrig nära värme eller torka med varm luft. När pälsen torkat kan du med fördel skaka den igen för att plagget ska återfå sin volym.

Päls är känsligt för slitage och friktion.
När du sitter i bilen eller slänger upp väskan på axeln behöver du vara extra försiktig. Sitt inte på din päls om du kan undvika det. Om du råkat sitta på den, skaka den genast. Bär din päls med omtanke. Tänk på att infärgad päls riskerar att färga av sig.Päls kan som alla naturmaterial blekas i solljus. 

En päls behöver andas så pressa inte in den mellan andra plagg eller ha den vikt i en klädhög. Förvara inte pälsen i en påse om det inte är så att den riskeras att utsättas för väta, se då till att den är torr innan den läggs i en påse.

Alla kemikalier så som parfym, hårspray eller andra produkter som innehåller alkohol förstör pälsen och gör så att skinnet/stråna torkar ut.

En päls kan inte tvättas i maskin eller för hand. Om din päls bli smutsig, borsta försiktigt på fläcken. Om du vill hänga ut pälsen på vädring gör det då helst nattetid så solen inte kan skada plagget. Päls ska ha kyla och inte värme, så på sommaren ska du förvara den hos en pälsspecialist som erbjuder kylrum för att pälsen inte ska tappa hår.